Hinaajajärjestelmien suunnittelu

Etenkin autonvalmistajat käyttävät yhä enemmän hinaajajunia tuotantoalueiden toimittamiseen. Tämä tarkoittaa käsikäyttöisiä teollisuustrukkeja, joissa on useita perävaunuja. Kuljettaja toimittaa materiaalit ja kerää samalla tyhjät taakkatelineet.

PIKALINKIT

Hinaajajärjestelmien suunnittelu

Suunnittelemalla hinaajajärjestelmää suunnittelija joutuu miettimään, miten järjestelmä suunnitellaan hänen sovellukseensa. Kolmesta näkökohdasta keskustellaan erityisen intensiivisesti:

  • prosessien ja kuljetusvälineiden standardointi,
  • lastaus- ja purkuprosessien optimointi ja
  • järjestelmän joustavuuden lisääminen muuttuvien kuljetusvaatimusten ja häiriöiden vuoksi.

Suunnitteluvaiheesta riippuen (karkea suunnittelu, yksityiskohtainen suunnittelu) määritellään seuraavat tavoitearvot:

hinaajajunan tarpeisiin

Hinaajien lukumäärä, perävaunujen määrä tyypin mukaan

 

työntekijät

Tarkat tiedot tarvittavasta veturinkuljettajien ja logistiikan työntekijöiden määrästä

 

retkiä päivässä

Katso matkat ajan mittaan

 

kokonaismatka

Yksittäisten reittien layout-pohjainen arviointi

 

käsittelyajat

Lastaus, ajo ja purku Gantt-kaaviossa

 

junan pituus

Traktorin vetämän hinaajan pituus riippuu tehtaan tiloista, käytävien leveydistä, traktorin kapasiteetista, kuljetusvaunujen tyypistä (rakenteesta) ja turvallisuusmääräyksistä. Tuotantolinjoille toimitettaessa tarvitaan usein kaksi tai kolme vaunua.

Pidemmät junat (noin kuusi-kahdeksaan) ovat mahdollisia, kunhan traktorissa on riittävästi kapasiteettia, vaunujen seuranta on säädetty asianmukaisesti ja käytävät riittävän suuret junan käännöksiin. Tavallisesti varastoissa näet kuudesta kahdeksaan auton junia kuljettamassa materiaalia laiturille (lastauslaiturialueelle) ja sieltä pois. Niitä löytyy usein myös varasto- ja lajittelutiloista.

Käytettävissä on erilaisia ​​kuljetuskärryjä ja -kokoonpanoja asiakkaan tarpeiden mukaan. Sopivan valinta riippuu kuormasi ja tuotteesi koosta, painosta ja muodosta, tehtaan asettelusta ja siitä, onko käytössä sekvensointijärjestelmä.

Vaikutukset käyttöalueille

Jos haarukkatrukit korvataan hinaajajunilla, käyttöalueisiin on tehtävä muutoksia, jotta uutta järjestelmää voidaan käyttää. Tästä syystä on erittäin suositeltavaa ottaa tehtaan työntekijät mukaan suunnitteluun, sillä he tuntevat paremmin materiaalivirrat ja kuljetuksen aikana usein kohtaavat ongelmat.

Siksi tehtaan työntekijöitä tulee kouluttaa traktorin ja hinaajan oikeaan käyttöön. Tehokas ja oikea käsittely lisää yleistä tuottavuuden tasoa.

On myös syytä huomata, että hinaajajunien käyttäminen vaatii vain yhden kuljettajan junan ajamista (ellei automaattista ratkaisua käytetä). Näin varmistetaan, että muita työntekijöitä voidaan käyttää mielekkäällä tavalla muissa tehtävissä.

Suunnitella etukäteen

Haarukkatrukeista hinaajajärjestelmiin siirtymisen ei tarvitse olla tuskallista, jos suunnittelet sen mukaisesti. Edut ovat enemmän kuin kustannusten ja toteuttamisajan arvoisia.

Jos et suunnittele, suunnittelet epäonnistumista. Jos haluat onnistua siirtymisessä, varhainen suunnittelu on välttämätöntä.

Listaa kaikki tavoitteesi ja analysoi nykyinen skenaario. Voit myös käyttää simulaatioita testataksesi olettamuksiasi ja vahvistaaksesi, minkä lähestymistavan valitset. Parannusmahdollisuuksien tunnistamisen tulisi myös olla osa suunnitteluprosessia.

Jos muutosprojekti on erittäin suuri ja sisältää tekijöitä, jotka voivat haitata tuotantoa ja tuotantoa, suunnittele muutos vaiheittain. muutos prosesseissa tarkoittaa työntekijöille muutoksia työssä ja tottumuksissa. Tavarankuljetuksen muuttaminen hinaajajuniksi voi kohdata vastustusta. Saavuta pieniä virstanpylväitä sen sijaan, että tekisit koko projektista maukkaamman. Käytä intralogististen suunnittelijoiden tai ammattilaisten kokemusta varmistaaksesi, että koko suunnitelma sopii laitoksesi ympäristöön.​

Puhdas ja ympäristöystävällinen

Kaiken ympäristön muutoksista, päästöjen vähentämisestä ja energiatehokkaasta toiminnasta käytävien keskustelujen myötä siirtyminen hinaajajärjestelmään on oikea Bağlantı-tapa. Traktorit toimivat pääosin akuilla. Traktorit vaativat vähemmän tehoa toimiakseen. Tämä tarkoittaa vähemmän polttoainetta ja vähemmän päästöjä.

Haarukkatrukkeja ei voida kokonaan eliminoida, sillä niitä tarvitaan edelleen esimerkiksi kuorma-autojen lastaamiseen ja purkamiseen, kun tehtaalla ajetaan traktoreita ja perävaunuja. Se on suorituskyky, joka täydentää tehokkuutta.

Teollisuus 4.0

Jos aiot kehittää älykkään tehtaan (älykäs tehdas), hinaajat voivat tukea. Ne voidaan varustaa esimerkiksi paino- tai nopeusantureilla tärkeiden parametrien seuraamiseksi. Näiden antureiden dataa voidaan käyttää toimitusaikojen ja ketjujen tehostamiseen.

Hinaajajunien keräämiä tietoja voidaan käyttää myös ennakoivaan kunnossapitoon. Voidaan määrittää, toimiiko hinaaja alle parin, ja voit huoltaa sen ennen kuin se hajoaa. Tämä vähentää seisokkeja ja eliminoi vaihtokustannukset.

Osatoimitusten optimointi hinaajajunilla

Kevyiden tuotantojärjestelmien aikoina trukin merkitys sisäisenä kuljetusvälineenä tuotanto- ja kokoonpanoalueella on yhä vähemmän tärkeä. "Hinaajajärjestelmät tekevät tämän paremmin",
Hinaaja kulkee yleensä määrättyä reittiä. Joissakin tapauksissa se kulkee aikataulun mukaan tai tietyin väliajoin. Yritykset odottavat muun muassa prosessien standardointia, vähemmän kuljetuksia, pienempiä varastoja ja henkilöstökuluja. Jotkut integroivat trukkittoman tehtaan vaatimuksen tuotantojärjestelmiinsä muun muassa onnettomuusriskin vähentämiseksi. Ne eivät ainoastaan ​​lupaa enemmän turvallisuutta, vaan yhtä läpinäkyviä ja tehokkaita toimitus- ja hävitysprosesseja. 

Neri hinaajajärjestelmät - turvallisin ja tehokkain ratkaisu sisäiseen materiaalivirtaan

Sisällä tai ulkona, iso tai pieni, raskas tai kevyt - Nerin hinaajajärjestelmillä löydät tarpeisiisi juuri oikean hinaajaratkaisun. Tarjoamme sinulle räätälöityjä hinaajaratkaisuja yksinkertaisista sovelluksista, joissa lastaus/purku yhdellä puolella, monimutkaisiin sovelluksiin, joissa on lastausvaihtoehdot molemmilla puolilla ulkoalueella.